Kit Harington: ” Είμαι νεκρός. Δεν επιστρέφω την επόμενη season ”


Ανασκόπηση της Τελικής Σκηνής της 5ης Σεζόν

Στην ολοκλήρωση της 5ης σεζόν, η τελική σκηνή με τον Jon Snow έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση και εικασίες, καθώς η μοίρα του ήρωα φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί. Ακολουθεί μια ανασκόπηση των αντιδράσεων και σχολίων των συντελεστών:

Αντίκτυπος στον Kit Harington

Ο Kit Harington, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, περιγράφει τη στιγμή της αποκάλυψης του θανάτου του χαρακτήρα του με έντονη συναισθηματική φόρτιση: «Όταν έμαθα ότι ο Jon Snow ήταν νεκρός, ήμουν κυριολεκτικά σοκαρισμένος. Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη και ένιωσα πραγματικά άφωνος. Πρώτη φορά ρώτησα τι θα γίνει μετά και η απάντηση ήταν ότι ‘έτσι έχουν τα πράγματα’. Εάν υπάρξει αλλαγή, είναι στο χέρι των David και Dan, αλλά σίγουρα, ο Jon δεν επιστρέφει στην επόμενη σεζόν.»

Στο Vulture, ο Harington επανέλαβε με σαφήνεια την απόφαση της παραγωγής: «Είναι οριστικό. Είμαι νεκρός. Ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για μένα και ένα όμορφο τέλος, όπως ακριβώς το ήθελα.»

Αντιδράσεις από τον Συμπρωταγωνιστή

Από την άλλη πλευρά, ο John Bradley, συμπρωταγωνιστής του Harington, σχολίασε τις θεωρίες περί επιστροφής του Jon μέσω του Ghost με χιούμορ: «Δεν νομίζω πως πολλοί θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Jon Snow ”παίζεται” από έναν σκύλο. Δεν θα είχε το ίδιο σεξαπίλ.»

Σκέψεις των Δημιουργών

Ο παραγωγός και συγγραφέας DB Weiss αναφερόμενος στην τελική σκηνή δήλωσε: «Θέλαμε να είμαστε απόλυτα σαφείς για τους τηλεθεατές σχετικά με το τι συνέβη στη σκηνή. Έπρεπε να είναι ξεκάθαρο χωρίς αμφιβολίες.»

Ο George R.R. Martin, συγγραφέας των βιβλίων, υπενθύμισε σε μια παλαιότερη συνέντευξη: «Ο θάνατος είναι ο λιγότερο αβέβαιος στον κόσμο μου. Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν την γραφή μου καλύτερα από τον καθένα.»

Αποχαιρετιστήριο Πάρτι για τον Kit Harington

Ο σκηνοθέτης David Nutter, από την πλευρά του, μίλησε για το αποχαιρετιστήριο πάρτι του Kit Harington μετά την ολοκλήρωση της σκηνής: «Μετά τα γυρίσματα, φέραμε κέικ για να αποχαιρετήσουμε τον Kit. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή που του έδωσε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους και να πει αντίο στο cast και την ομάδα παραγωγής με τους οποίους είχε συνεργαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.»

Το Μέλλον του Jon Snow

Όσον αφορά το αν ο Jon Snow έχει φύγει οριστικά, ο Nutter σχολίασε: «Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι Dan και David. Η σκηνή με τον Jon είναι πολύ ισχυρή και δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για την μοίρα του χαρακτήρα.»

Με αυτά τα σχόλια, η συζήτηση γύρω από τον θάνατο του Jon Snow παραμένει ζωντανή, ενώ οι φαντασίες και οι θεωρίες συνεχίζουν να πλέκονται γύρω από την εμβληματική μορφή του αγαπημένου χαρακτήρα. Το αν θα υπάρξει επιστροφή ή αν η ιστορία θα ακολουθήσει μια εντελώς νέα κατεύθυνση, είναι κάτι που θα συνεχίσει να απασχολεί τους φανατικούς της σειράς και θα προσθέσει ακόμη περισσότερη μαγεία στην ήδη πλούσια μυθολογία του κόσμου του «Game of Thrones».

Επίλογος

Εν τέλει, η τελική σκηνή με τον Jon Snow αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά και αμφιλεγόμενα σημεία της σειράς, αφήνοντας τους θεατές με πολλές ερωτήσεις και συναισθηματική φόρτιση. Ενώ οι συντελεστές της σειράς κλείνουν την πόρτα για την επιστροφή του χαρακτήρα, η φαντασία των φιλάθλων συνεχίζει να ζει και να εξελίσσεται, δημιουργώντας νέες θεωρίες και προσδοκίες. Αυτή η κατάσταση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ενισχύει την επίδραση και την απήχηση της σειράς, αποδεικνύοντας ότι η μαγεία του κόσμου του «Game of Thrones» δεν θα σβήσει ποτέ.